ALKMAAR – Vrijdagmiddag 7 juli is het feestelijke startsein gegeven voor de bouw van 14 ruime eengezinswoningen in het Tamarixplantsoen in Heerhugowaard. Namens de kopers van het project ‘Op het Eiland’ heeft mevrouw T. Van Leeuwen - De Graaf onder het toeziend oog van alle toekomstige buren de symbolische eerste steen gelegd.

De bouw van deze 14 woningen is het laatste deelproject rond het Tamarixplantsoen. Het gebied is bijna volledig door Bot Bouw herontwikkeld. Na het woonzorgcomplex Arboretum (oplevering 2003), het naastgelegen appartementencomplex De Kroon (oplevering 2010), appartementencomplex Eik & Linden (oplevering 2014) en een appartementen- en zorgcomplex in samenwerking met Woonwaard (2015), maakt Bot Bouw het Tamarixplantsoen nu af met het project Op het Eiland.

Mijn Eigen Gerijde Huis

De 14 woningen van Op Het Eiland zijn in samenwerking met architectenbureau Min2 Bouw-Kunst uit Bergen ontwikkeld. Hierbij is gebruik gemaakt van het woonconcept ‘Mijn Eigen Gerijde Huis’. Dat gaat uit van een volledig uitgewerkte basiswoning met flexibele indelingen. De bewoners konden vooraf online met een woonconfigurator hun woning naar eigen wens samenstellen. Op twee na hebben de woningen elk drie lagen. Allemaal hebben ze een ruime tuin op het zuidwesten. Aan de andere zijde liggen de woningen aan het water. Daar komt een ruim terras aan de waterkant. Een heerlijke plek om ’s morgens een kopje koffie te drinken of met het hele gezin te ontbijten.

Bewoners kijken uit naar verhuizing

Bij de officiële start van het project waren alle toekomstige bewoners aanwezig. Het wordt een zeer gemêleerde straat, met huishoudens van zeer uiteenlopende leeftijden, herkomst en samenstelling. De buren maakten vandaag kennis met elkaar. De eerste indruk bleek goed. ,,Het zijn allemaal gezellige mensen’’, vertelt een van de toekomstige bewoners. ,,De prijs, de kwaliteit en de locatie zo dichtbij het centrum, maken dit voor ons een ideale woning. De mogelijkheid om de verdiepingen naar eigen wens in te kunnen delen was een groot pluspunt. Wat ons betreft gaan we zo snel mogelijk verhuizen!’’

In 2018 opgeleverd

Nu de fundering gelegd is, zullen de contouren van de woningen snel zichtbaar worden. De bouw wordt in de eerste helft van 2018 afgerond.