ALKMAAR -Stadsorganist Pieter van Dijk speelt werken van Sweelinck en Bach


Vanaf woensdag 15 juli start in de Grote Kerk Alkmaar een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’. Elke woensdagavond om 20.15 uur worden de wereldberoemde orgels in de kerk bespeeld door grote nationale en internationale organisten. De eerste editie wordt verzorgd door Stadsorganist Pieter van Dijk.

Het programma
Tijdens het concert op woensdagavond 15 juli verbindt Stadsorganist Pieter van Dijk in zijn programma muziek van Sweelinck en Bach met de eigentijdse Hollandse meesters B. Matter en J. Raas, die beiden bekend staan om hun improvisatiekunst. Raas improviseerde zijn Tango in 2005 gedurende het Orgelfestival in Alkmaar en legde het stuk daarna als compositie vast. Matters ‘Vater unser ’is geschreven in de minimalistische stijl waarin hij ook graag improviseert. Over dezelfde koraalmelodie klinkt Bachs bewerking uit ‘Clavierübung III’. Het concert wordt besloten met de grote a-moll BWV 543 van Bach, ook een werk waar in het Praeludium veel kenmerkende elementen van improvisatie te ervaren zijn.

Over Pieter van Dijk
Pieter van Dijk (1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel en hoofd van de orgelafdeling is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij professor voor orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen, de VS en Japan.


Meer informatie en kaartverkoop
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl