ALKMAAR - Vrijdag 5 mei start serie gratis toegankelijke Kaasmarktconcert in Grote Kerk Alkmaar Europese organisten bespelen wereldberoemde orgels tijdens kaasmarktseizoen

Vanaf vrijdag 5 mei t/m vrijdag 18 augustus vinden in de prachtige ambiance van de Grote Kerk Alkmaar een nieuwe serie gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten plaats. De serie wordt jaarlijks samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk, die vele jonge nationale en internationale orgelstudenten begeleidt naar een succesvolle carrière. Op vrijdag 5 mei staat de eerste van een serie van in totaal 16 concert op het programma en is organiste Rina Ishii (Japan) te beluisteren).

Over Rina Ishii
De Japanse organiste Rina Ishii studeerde af aan de International Christian University met een bachelorgraad in de kunstwetenschappen in Tokyo (Japan) en is organist in de St. Margaret's Church in Tokyo. Momenteel studeert ze orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zomeravondconcerten Van 6 juli t/m 17 september worden op woensdagavonden zomeravondconcerten in de Grote Kerk Alkmaar georganiseerd. Kijk op www.grotekerkalkmaar.nl voor het volledige programma.

Meer informatie
De Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar zijn elke vrijdag tussen 5 mei en 18 augustus om 12.00 uur in de Grote Kerk te beluisteren. In juli en augustus wordt n 13.00 uur een extra concert gegeven. Toegang is gratis.