ALKMAAR - Zorgvragers in Alkmaar kunnen weer het mantelzorgcompliment aanvragen voor hun mantelzorger via alkmaar.nl/mantelzorgcompliment. Ook dit jaar gaat de aanvraag digitaal. Voor mensen die dit lastig vinden, houdt het Mantelzorgcentrum spreekuur in bibliotheek De Mare om te helpen bij de aanvraag. Het spreekuur is op 17 oktober en 10 november tussen 11.00 en 17.00 uur.

Zorgvragers en/of mantelzorgers kunnen tussen 11.00 en 17.00 inlopen, een afspraak maken is niet nodig. Wanneer zij een kopie van het identiteitsbewijs van de zorgvrager en een bewijsstuk (indicatie, beschikking of verklaring zorgprofessional) meenemen, dan kunnen zij de aanvraag ter plekke indienen met behulp van een medewerker van het Mantelzorgcentrum.

Steunpunten


Het Mantelzorgcentrum is een van de steunpunten die ondersteunen bij de aanvraag van het mantelzorgcompliment. Andere organisaties waar aanvragers terecht kunnen zijn Voor Mekaar Oudorp, Voor Mekaar Daalmeer, WonenPlus Alkmaar, WelzijnWonenPlus, Rco de Hoofdzaak en Mee&deWering. In iedere wijk is een steunpunt te vinden en daardoor is hulp altijd dichtbij.

Waardering voor mantelzorgers

Het mantelzorgcompliment is een geldbedrag van € 200,-, dat gemeente Alkmaar als waardering aan mantelzorgers verstrekt. Het mantelzorgcompliment is nog t/m 15 december aan te vragen via alkmaar.nl/mantelzorgcompliment

Mantelzorgcentrum 

Het Mantelzorgcentrum, expertisecentrum voor mantelzorg in Noord-Holland Noord, ontvangt en verwerkt alle aanvragen van het mantelzorgcompliment. Mantelzorgers en zorgvragers kunnen bij het Mantelzorgcentrum terecht met vragen over het mantelzorgcompliment en over andere zaken die mantelzorgers treffen. Het Mantelzorgcentrum is bereikbaar via 072 - 562 76 18 en mantelzorgcompliment@mantelzorgcentrum.nl