EGMOND AAN ZEE/SCHOORL - Tijdens de herfstvakantie organiseren de Buurtsportcoaches van Holland Sport in samenwerking met het Jongerenwerk van de gemeente Bergen vele leuke activiteiten. Deze keer staat maar liefst twee keer het bekende Sportspektakel op het programma, een groot luchtkussenfestijn voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Deelnemers kunnen deze dagen aan toffe clinics, zoals atletiek, honk-/softbal en hockey meedoen. Het sportspektakel wordt op maandag georganiseerd in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee en op vrijdag in Sporthal De Blinkerd in Schoorl. Op de woensdagochtend vindt er voor de allerkleinsten een dreumesochtend plaats in dorpshuis de Schulp in Egmond Binnen. De toegang tot alle sportactiviteiten bedraagt € 2,50 per kind, aanmelden is verplicht en kan via www.sportenbewegeninbergen.nl.

Sportspektakels
Tijdens de sportspektakels worden de sporthallen omgetoverd tot een waar kinderparadijs. Kinderen uit de gemeente Bergen kunnen zich uitleven op luchtkussens, een stormbaan én er zijn veel leuke spelmaterialen. Kinderen kunnen zich vooraf aanmelden voor een clinic, zij kunnen kiezen uit diverse leuke en uitdagende sportclinics. Ouders zijn, i.v.m. de corona maatregelen, niet welkom in de sporthal. Zij kunnen hun kind(eren) voor de ingang van de sporthal afzetten in de daar aangegeven vakken. Hier kunnen de kinderen na afloop ook weer opgehaald worden. Er wordt gewerkt in tijdvakken, de sportspektakels zijn open van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur. Per tijdvak kunnen kinderen zich inschrijven voor 1 of 2 sportclinics.

Dreumesochtend

Samen met uw (klein)kind kunt u 1,5 uur lang klimmen, klauteren, springen, rennen en samen plezier maken. Elk kind mag zijn/haar loopfiets meenemen want er wordt een begeleid fietsparcours uitgezet. Ook is er een peuterhoek waar de allerkleinsten kunnen rondkruipen en spelen. De dreumesochtend is van 10.00 uur tot 11.30 uur. In verband met de corona-maatregelen mag er één ouder/begeleider per kind mee de hal in.

Meer informatie

Aanmelden voor de Sportspektakels en de dreumesochtend is verplicht en kan via de website: www.sportenbewegeninbergen.nl. De entree bedraagt € 2,50 per kind.
Voor BSO’s en groepen gelden aangepaste tarieven, hierover kan contact opgenomen worden met Eefke de Vos, e.devos@alkmaarsport.nl en Elles Kraakman, e.kraakman@alkmaarsport.nl.