ALKMAAR - Sportregisseur Nikita van Alkmaar Sport organiseert in de kerstvakantie diverse activiteiten voor de jeugd uit de wijken Zuid, Kooimeer en Overdie. Dinsdag 22 december kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen aan een sportspektakel, een sportinstuif met leuke sportclinics. Woensdag 23 december kunnen de jongeren van 10 t/m 17 jaar meedoen aan de eerste voorrondes van de AZ WijkFutsal Cup, een 5 vs 5 zaalvoetbaltoernooi. Beide activiteiten vinden plaats in sportcomplex Oosterhout. Aanmelden is noodzakelijk.

Sportspektakel
Op dinsdag 22 december kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar meedoen aan het sportspektakel. Bij binnenkomst geef je aan, aan welke sportclinics je mee wilt doen. Er is onder andere keuze uit kinderyoga, judo en freerunning. Ook kan iedereen zich vermaken op de luchtkussens en met leuke spellen. Er wordt gesport in twee groepen, van 10.00-12.30 uur en van 13.00-15.30 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.alkmaarsport.nl/sportspektakel (€ 4,50 p.p.).

AZ WijkFutsal Cup
Teams van 5 kunnen zich (met coach) aanmelden voor dit unieke nieuwe zaalvoetbaltoernooi, waarvan de eerste rondes plaatsvinden op woensdag 23 december. In de leeftijdsklassen 10-12, 13-14 en 15-17 jaar strijden zij tegen elkaar in deze vriendschappelijke competitie. Het winnende team uit Alkmaar Zuid zal in 2021 uiteindelijk strijden tegen de winnende teams uit de andere Alkmaarse wijken. Dankzij de samenwerking met AZ kunnen de deelnemers te gekke AZ prijzen winnen! Vooraf aanmelden voor dit toernooi is noodzakelijk, dit kan via www.alkmaarsport.nl/azwijkfutsalcup (€ 7,50 per team).

Vanwege de geldende coronamaatregelen is publiek bij geen van de activiteiten welkom.