ALKMAAR - Sport Vitaal is de sportstimuleringsafdeling van Alkmaar Sport die zich met haar aanbod richt op volwassen sporters. Omdat het sportaanbod de afgelopen maanden stillag, organiseert Sport Vitaal een programma voor hen die in de zomervakantie in beweging willen komen. Sporten die onder andere op het programma staan zijn dans, buitenbeweeglessen, wandelen en fitness- en aerobics.


Sport Vitaal richt zich met haar sportaanbod op de Alkmaarse 50+'er. Gedurende het jaar wordt een breed pakket aan sport aangeboden op meer dan 20 locaties in Alkmaar. "De afgelopen maanden hebben we echter geen sportlessen kunnen aanbieden vanwege de maatregelen die opgelegd werden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. We hebben ook veel sporters onder ons die in de risicogroep vallen en daarom heeft het lang geduurd voor we het aanbod weer enigszins op konden starten. We zijn toen begonnen met de wandelgroepen van Klaar Mee – Loop Mee die op veilige afstand in de buitenlucht weer in beweging konden komen", aldus Mirjam van der Welle, sportcoördinator bij Sport Vitaal. De lessen gaan in september definitief weer van start, maar voor wie nu alvast in conditie wil komen en aan de gezondheid wil werken is een speciaal programma samengesteld.

Sportprogramma

Voor € 3,- per les kunnen 50+'ers meedoen aan beweeglessen in de buitenlucht op het schoolplein van de Nicolaas Beetsschool aan de Beethovensingel, op dinsdag- en vrijdagochtend en woensdagavond. Ook worden voor € 3,- per les danslessen aangeboden in Sportcomplex Oosterhout op donderdagochtend. In hetzelfde sportcomplex kan men voor € 1,60 per les (betalen met strippenkaart) meedoen aan diverse fitness-, aerobics- en buitensportlessen die doordeweeks in de ochtenden verzorgd worden. De wandelgroepen van Klaar Mee – Loop Mee vertrekken nagenoeg dagelijks, telkens vanaf verschillende wijkcentra in Alkmaar. U betaalt € 1,50 per wandeling welke op verschillende tijdstippen van start gaan.

Reserveren en meer informatie

Het complete (zomer)aanbod is te bekijken en reserveren via www.alkmaarsport.nl/vitalezomer. Bij vragen kan men contact opnemen met de medewerkers van Sport Vitaal via sportvitaal@alkmaarsport.nl of telefonisch van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur via 0628510517.