ALKMAAR - De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in samenwerking met de lokale sportaanbieders deze zomervakantie een beweegprogramma voor de Alkmaarse jeugd. Van een Gymles XL tot een Urban Sportdag, Leven Stratego en straatsporten. Een overzicht van de activiteiten is te vinden op www.alkmaaractief.nl, hier kan je je ook aanmelden.

Met de zomervakantie in het vooruitzicht bereiden velen zich voor op een gezellige vakantie. Voor de thuisblijvers die er tóch graag even op uit gaan organiseren de sportregisseurs diverse activiteiten voor de jeugd. Met leuke activiteiten als Levend Zomerstratego (21 juli bij Wijkcentrum de Bron, 10 augustus bij Bibliotheek De Mare en 24 augustus bij het Clarissenbolwerk), een Gymles XL (Sporthal Alkmaar-Noord, 27 juli), Urban Sportdag (sportcomplex Oosterhout, 3 augustus), Peuterochtend (sportcomplex Hoornse Vaart, 5 augustus), water- en luchtkussenspektakel (sportcomplex Vaart, 17 augustus) en straatsporten (sportcomplex Vaart, 25 augustus).

Ook de Alkmaarse sportaanbieders organiseren activiteiten waar de jeugd aan mee kan doen, waaronder boulderen en tennis. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, de site wordt regelmatig bijgewerkt dus kijk ook welke activiteiten er zijn toegevoegd.