ALKMAAR - Vrijdag was groep 8 van SBO de Piramide uit Alkmaar te gast bij Crossfit Victrix aan de Helderseweg. ‘Een uurtje training aan het eind van de schoolweek, kon dit maar iedere week!’ aldus Simone Lavrijsen, leerkracht van deze groep. ‘Voor vaardigheden zoals samenwerken, luistervaardigheden en sportiviteit moet je het soms net even buiten het klaslokaal zoeken.


Zeker in deze leeftijdscategorie is sporten heel belangrijk. De kinderen worden uitgedaagd door verschillende oefeningen, leren eigen grenzen te herkennen en hanteren en doen ervaringen op waar ze de rest van hun leven profijt van kunnen hebben. Bij Team Victrix merk je dat de kinderen plezier hebben tijdens de training.’


Team Victrix staat onder leiding van Martijn Ploeger en biedt Crossfit aan voor Mini’s, Kids en Teens. Deze groepslessen bestaan uit maximaal 10 kinderen onder begeleiding van een Crossfit Kids coach. Het doel van het specifieke trainingsprogramma is om meer kracht, een betere conditie en meer zelfvertrouwen op te bouwen.


De oefeningen zijn divers, zodat de kinderen goed worden geprikkeld. De lessen bestaan uit: een warming-up, krachttraining, W.O.D. (Work Out of the Day) en cooling down in de vorm van een spel.


Martijn Ploeger: “We werken vooral met functionele oefeningen die kinderen gemakkelijk kunnen omzetten naar het dagelijkse leven zoals (touw)klimmen, springen, hangen, duwen en trekken. CrossFit Kids maakt op een leuke manier kinderen sneller, sterker en fitter!”

Wil je dat jouw kind ook meer beweegt en leert Crossfitten op een speelse manier? Meld hem of haar dan aan voor een gratis proefles op de site. (www.teamvictrix.nl)