BERGEN - Het sportgedeelte van De Beeck in Bergen ligt er weer spic en span bij. De twee tennisbanen hebben nieuwe vloeren gekregen en er is een nieuwe gymzaal gerealiseerd die onder andere door de Adriaan Roland Holstschool wordt gebruikt. De officiële oplevering van het vernieuwde sportgedeelte is op maandag 23 januari om 15.00 uur in het bijzijn van de wethouders Jan Mesu (Welzijn en Onderwijs) en Peter van Huissteden (Sport).

In april 2016 nam Holland Sport BV de exploitatie van De Beeck op zich. Toen was al duidelijk dat de vloer van de sporthal nodig aan vervanging toe was. Na diverse gesprekken met gebruikers, waaronder veel tennissers en de gymleraren van de Adriaan Roland Holstschool, is besloten de hal in twee delen op te delen. Een derde van de hal is door middel van een permanente scheidingswand afgezonderd van het geheel en geschikt gemaakt voor het geven van veilige en goed uitgeruste sportlessen.

Nieuwe tennisbanen

In het overige deel van de hal zijn twee nieuwe tennisvloeren aangelegd, voorzien van een speciale coating en zeer geschikt voor het beoefenen van de tennissport. De geluidsdemping is ook verbeterd. Ook is er een nieuwe kleedruimte voor de tennissers. Eén van de tennisbanen is bovendien voorzien van een camerasysteem waarmee de sporter zijn of haar slag vertraagd terug kan zien en analyseren. De spiegelzaal kreeg vorig jaar al een nieuwe vloer en opfrisbeurt.

Blij met resultaat

“We zijn ontzettend blij met de verbouwing van deze mooie sporthal. We hopen dat we de hal samen met de sporters zo mooi kunnen houden. Ervaringen en sportprestaties op de baan mogen zeker met ons gedeeld worden, we zijn benieuwd!”, aldus Eddy Bakker, exploitatiemanager van De Beeck.

Wethouder Jan Mesu is blij met de gymzaal voor de Adriaan Roland Holstschool. “De school heeft nu de beschikking over een mooie nieuwe gymzaal die aan alle moderne eisen voldoet. De gymzaal is afgescheiden van het overige sportgedeelte en heeft een prima akoestiek.”

Tennishal, sportzaal en spiegelzaal reserveren

De tennishal, sportzaal en spiegelzaal kan door een ieder worden gereserveerd. Meer informatie staat op www.debeeck.nl/tennis of neem contact op via debeeck@hollandsportbv.nl.