ALKMAAR - Sportclub Bergermeer is nog steeds ´alive and kicking!´ Het hardnekkige coronavirus heeft onze spirit gelukkig niet aangetast. Hoewel het niet eenvoudig was voor de 33 leden van de 40 jaar oude club om wekelijks met elkaar te blijven sporten.

Toen in maart 2020 het coronavirus in Nederland zijn intrede deed, zijn we als sportclub gestopt met de sportlessen in de zaal. Het risico op besmetting met dit onbekende virus was te groot. In de frisse buitenlucht hebben we in dat voorjaar onze sportactiviteiten onder leiding van onze professional Britt van der Jagt voortgezet. Niet alleen onze krachten en conditie werden versterkt, ook was er de mogelijkheid uitgedaagd te worden door het Ommetje van de Hersenstichting.

Na de jaarlijkse zomerstop steeg het aantal besmettingen na de eerste golf alweer gestaag. Een tweede golf kwam eraan. Met veel plezier en inzet zijn we, onder het motto ´We zijn niet van suiker´, weer in de buitenlucht gaan trainen. Regen en wind wisten wij te trotseren onder een groot afdak, waar we onze oefeningen deden. Pas toen de najaarsstormen en de winter met sneeuw en ijs ons zouden teisteren, hebben we noodgedwongen door de tweede golf met de piek rond de feestdagen, een winterstop gehad.

1 september as. starten we het sportjaar 2021-2022 weer in de goed geventileerde zaal aan de Beethovensingel nr. 13 te Alkmaar.

Sportclub Bergermeer is een sportclub voor vrouwen en mannen vanaf 40 jaar, voor ieder die op eigen niveau wil sporten op woensdagavond. Mannen trainen van 19.00-20.00 uur en vrouwen van 20.00-21.00 uur. Voor slechts €100,- per jaar bent u lid.

Doet u met ons mee?

Stuur een e-mail naar sportclubbergermeer@gmail.com en wij kunnen uw vragen beantwoorden.

Tot ziens bij Sportclub Bergermeer!