ALKMAAR - Stichting Sport-Z start dinsdag 23 november met een sportcarrousel voor senioren (vanaf 60 jaar) bij Sportpark De Groene Voet in Alkmaar. Gedurende 10 weken proberen zij op de dinsdagochtend vijf verschillende sporten uit bij sportaanbieders aan het Klaas Bootpad in de Daalmeer. Er zijn nog plekken vrij, geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sport-z.org/sportcarrousel of 06-34168901.

De gemeente Alkmaar zet met haar Maatschappelijk Sportakkoord ook in op inclusief sporten, waarbij het voor alle doelgroepen mogelijk moet zijn mee te doen. Sport-Z geeft invulling aan deze ambitie met het project ‘sportcarrousel’ waarbij gedurende tien weken vijf verschillende sportaanbieders worden bezocht. “We vullen het project voor diverse doelgroepen in en eind november starten we met de senioren. Op het programma staan onder andere de sporten walking korfbal, jeu de boules, yoga/pilates, wandelbootcamp en fietsen. Dit in samenwerking met ASV Celeritas, WonenPlus en Sport Vitaal,” aldus Jelle Zuijdam, sportcoördinator bij Sport-Z.

Het is mogelijk om een vriend, familie, vrijwilliger, mantelzorger of begeleider mee te nemen naar de lessen. Aanmelden (deelname is gratis) kan via www.sport-z.org/sportcarrousel. De activiteiten vinden plaats op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Het sporten is van 10.30-11.30 uur, voor- en achteraf drinken de deelnemers gezamenlijk een kopje koffie of thee. Heeft u vragen naar aanleiding van het project dan kunt u contact opnemen met Jelle Zuijdam, via j.zuijdam@sport-z.org of 06-34168901.