ALKMAAR - Na twee nederlagen op rij heeft koploper Jong Holland ook in de thuiswedstrijd tegen SC Buitenboys averij opgelopen. De ploeg van trainer Carl Ern kwam in eigen huis, waar de wind een voorname rol speelde, niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Door dit resultaat kan HBOK komend weekend, als Jong Holland zelf vrij is, de koppositie weer overnemen van de Alkmaarders.

Niet alleen de wind speelde een voorname rol, dat deed ook scheidsrechter Roelof Luinge. De voormalige profarbiter wilde zaterdagmiddag geen strafschop geven al meende beide ploegen daar recht op te hebben, en Jong Holland zelfs tweemaal. Daarnaast negeerde hij een vlagsignaal van zijn Alkmaarse assistent toen de gasten uit Almere voor de tweede maal op voorsprong kwamen.

Daarvoor was het duel redelijk in evenwicht. Daan Herbert opende de score voor de gasten in de twaalfde minuut, maar enkele minuten later profiteerde Jort Feijen van balverlies van Buitenboys en schoot de bal fraai achter keeper Boonstra. Op slag van rust kopte Tim Smit na een vrije trap vervolgens in buitenspelpositie de 1-2 achter Nick Blaauw, maar zoals gezegd ging Luinge niet in op het fluitsignaal.

Met de stevige wind in de rug probeerde Jong Holland na rust de bakens te verzetten, maar die wind zorgde ook voor veel onnauwkeurigheid in de passing. Toch speelde het weer een grote rol in de gelijkmaker van de Alkmaarders toen Lars Boekel een bal naar voren pompte die met een stuit en gedragen door de wind over keeper Kool in het doel viel. Nadien kreeg beide ploegen nog een grote kans op de winst, maar Soe-Agnie schoot namens Buitenboys voor een leeg doel over en Boekel raakte met een ferme pegel de lat.

Foto's: DP Sportfotografie