ALKMAAR - In de huidige economisch slechte tijden krijgen veel mensen het financieel zwaar. De broekriem moet worden aangehaald en veel ‘leuke’ activiteiten worden noodgedwongen geschrapt of uitgesteld. Voor kinderen uit Alkmaarse gezinnen die thuis momenteel wat minder te besteden hebben organiseert Stichting Sport-Z kinderfeestjes. Kinderen tussen de 7 en 14 jaar kunnen zich aanmelden voor een feestje met maximaal 11 vriendjes en vriendinnetjes via

www.sport-z.org/kinderfeestje

. Zij hebben de keuze uit een feestjes bij Outdoorpark Alkmaar, een NERF feestje in een gymzaal of een creatief feestje bij Atelier Hemke.

Sport-Z werkt aan een samenleving waar iedereen aan mee kan doen, vooral voor hen voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Met ondersteuning van het Preventieakkoord Alkmaar organiseert zij daarom kinderfeestjes voor kinderen van 7 tot 14 jaar uit gezinnen die dat zelf niet kunnen betalen. De activiteit duurt ongeveer 1,5 uur en de organisatie zorgt ook voor limonade en wat lekkers, zodat het een feest wordt voor iedereen. “Ik ben zo blij dat ik mijn dochter heb aangemeld, ze had een fantastische dag samen met haar vriendjes en vriendinnetjes. Voor iedereen was het een feestje zoals alle anderen, maar voor ons was het stiekem heel speciaal. Waarom heb ik eigenlijk getwijfeld? Zo fijn dat we ons deze middag even helemaal nérgens zorgen over hoefde te maken,” aldus een moeder.

Het initiatief wordt door de kinderen én ouders erg gewaardeerd. Aanmelden gaat via de website www.sport-z.org/kinderfeestje, eventuele vragen kunnen gesteld worden via kinderfeestje@sport-z.org.