ALKMAAR - Vrijdag 30 oktober organiseert Alkmaar Sport de RAADHUIS Vampierun op sportcomplex Vaart in Oudorp. De vrijdag voor Halloween kunnen kinderen van 1 t/m 12 jaar gratis meedoen aan deze recreatieve en griezelige loop van 0.5, 1.5 of 2 kilometer over het sportpark. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.vampierun.nl.

De teleurstelling was groot toen in het voorjaar bleek dat –na een intensieve voorbereidingsperiode- de RAADHUIS Pinksterun niet door kon gaan. Alkmaar Sport ging daarom met de hoofdsponsor, RAADHUIS Creative Agency, op zoek naar een alternatief. “Zowel wijzelf als de collega’s van RAADHUIS gaven aan dat we wel graag íets willen organiseren. Het is gewoon belangrijk dat mensen blijven bewegen ondanks de crisis die nu over ons heenkomt, iets wat we graag op een leuke manier blijven uitdragen. Binnen de beperkte mogelijkheden die we hebben kwamen enkele elementen naar voren waar me mee aan de slag zijn gegaan; kinderen, rennen, buiten, Oudorp en afstand houden. Aan de Hoornseweg, tegenover het sportcomplex van vv Kolping Boys waar wij normaliter de Pinksterun organiseren, ligt sportcomplex Vaart. Een mooi groen park, afgesloten en met genoeg ruimte om op een veilige manier een sportactiviteit te organiseren. Een mooie datum koppelden we aan een thema en zo werd de creatieve woordgrap ‘Vampierun’ geboren. Hoewel het niet zo groot wordt als we eigenlijk zouden willen, gaan we voor het maximaal haalbare in deze situatie,” aldus Marlou Zuurbier, sportcoördinator bij Alkmaar Sport.

De Vampierun wordt gelopen op vrijdag 30 oktober. Om 16.00 uur starten de 1 tot 6 jarigen (500 meter), om 16.45 uur de kinderen van 7 t/m 9 jaar (1,5) en om 17.30 uur die van 10 t/m 12 jaar (2 km). Er wordt niet op tijd gelopen, maar iedereen die de finish haalt krijg een medaille. Bovendien is er een prijs voor degene die het mooist verkleed is. Deelname is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk, dit kan via www.vampierun.nl. Uiteraard zijn de nodige maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze worden continue geactualiseerd naar gelang de omstandigheden en zijn ook op de website te vinden.