ALKMAAR - Zomer op het Plein 2023 is bijna ten einde. Vanaf begin juni programmeerde TAQA Theater De Vest op het Canadaplein in Alkmaar elk weekend een gratis toegankelijk programma met bijzondere concerten, kleinkunst en meer. Van 4 t/m 6 augustus kan nog één keer worden genoten van een prachtig programma met optredens van cabaretier André Manuel, zangeres Stephanie Struijk, de Rotterdamse Indieband Elephant en zanger Jett Rebel.

De Zieke Geest


De mens, het blijft een raadselachtig wezen. Hoe komt het dat het altijd mannen zijn die een baantje als seriemoordenaar ambiëren terwijl alle vrouwen niet verder komen dan een rolletje als slachtoffer? Hoe wordt een mens oorlogsmisdadiger en hoe wordt een mens een vredesengel? Wat is het verschil tussen een clown en een president? Bestaat er goed zonder kwaad? Het zijn vragen waarop cabaretier André Manuel in zijn voorstelling ‘De Zieke Geest’, zijn 18e programma, een antwoord gaat vinden. Zoek een mooi plekje op het Canadaplein en kom “anderhalf uur heerlijk genieten, grinniken, schateren en besmuikt lachen”, aldus de Theaterkrant.

Americana en pop

Zangeres Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Eerder zong ze in het Engels onder de artiestennaam Stevie Ann waarmee ze voor haar debuut een gouden plaat kreeg en op Pinkpop stond. Tegenwoordig zingt en schrijft ze Nederlandstalige Americana en pop. Het afgelopen seizoen toerde ze o.a. met Eva de Roovere en zong ze mee in het theaterproject ‘De Vertalingen’ van Paul de Munnik en Kees Prins. Op zaterdag 5 augustus vanaf 16.30 uur zingt Stephanie, begeleid door Met Bernard Gepken (gitaar) en Reyer Zwart, (bas) Americana en popliedjes in het Nederlands.

Muzikaal vuurwerk van Elephant en Jett Rebel


Zomer op het Plein 2023 wordt op zondagmiddag 6 augustus met twee spetterende optredens afgesloten. Om 14.30 uur treedt de gepassioneerde Rotterdamse indieband Elephant op, bestaande uit Frank Schalkwijk (zang, gitaar), Michael Broekhuizen (zang, gitaar), Bas Vosselman (zang, basgitaar, gitaar) en Kaj van Driel (drums). De mannen trakteren het Candaplein-publiek op aanstekelijke vrolijke indiepop met een melancholisch randje. Daarna betreedt singer-songwriter, multi-instrumentaliser en componist Jett Rebel het podium. De zanger, bekend van hits als ‘Louise’, ‘Tonight’ en ‘Love Right Now’ laat zich vooral inspireren door jaren 60/70 en 80-muziek (o.a. door David Bowie, Prince en Stevie Wonder) en schrijft en maakt zijn muziek grotendeels zelf.

Meer informatie


Zomer op het Plein is van 30 juni t/m 6 augustus door TAQA Theater De Vest geprogrammeerd op het Canadaplein in hartje Alkmaar. Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Kijk voor het volledige programma en alle acts op www.zomerophetplein.nl.