KOEDIJK - Speeltuin De Jeugdhoek in Koedijk is dringend op zoek naar vrijwilligers. Volgens interim voorzitter Viola Kok is de nood nu zo hoog dat de speeltuin regelmatig gesloten blijft.

Hoe het komt dat er zo weinig ouders vrijwilliger willen worden, is voor Kok ook een raadsel. "Waarschijnlijk zijn mensen erg druk en willen ze zich niet al te veel vastleggen. Maar er is nu wel echt een schrijnend tekort. Het is ontzettend triest als kinderen voor een dichte deur komen te staan."

Paar uurtjes
Viola heeft noodgedwongen de voorzittershamer opgepakt en er wordt ook nog een penningmeester gezocht. "Als mensen al een paar uurtjes in de maand willen oppassen dan zouden wij al ontzettend geholpen zijn. Vooral nu de zomervakantie eraan komt kunnen we iedereen goed gebruiken."

De speeltuin open gooien en de ouders zelf de verantwoordelijkheid geven, is volgens Viola geen optie. "We zijn bang dat de speeltuin dan vernield wordt en veiligheid voor de kinderen staat voor ons voorop."

Sfeer proeven
Vrijwilligers die geïnteresseerd zijn kunnen komende zondag de sfeer proeven tijdens het Midzomerfeest bij Speeltuin De Jeugdhoek. De aanvang is om 12.00 uur, de toegang is gratis.