ALKMAAR - Op zaterdag 2 oktober ging de ‘bingewatch’- marathon Trojan Wars in Den Haag in première. De groots opgezette voorstelling over vriendschap wraak en liefde - gebaseerd op de Ilias van Homerus - komt op maandag 11 en dinsdag 12 oktober naar TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Op beide dagen wordt het theater tussen 17.00 – 22.00 uur omgetoverd tot 1 groot festivalterrein. De marathonvoorstelling in een spectaculair decor, met topacteurs als Romana Vrede, Bram Suijker en Emmanuel Rukavina wordt afgewisseld met een experience en eten in de foyer.

Moeder aller oorlogen

Trojan Wars is een moderne versie van een eeuwenoude oorlog: de Ilias van Homerus, over de tien jaar durende oorlog tussen de Grieken en de Trojanen. Het Nationale Theater maakt van deze ‘moeder aller oorlogen’ een nieuwe, rauwe versie, waarin bekende vrouwelijke personages een stem en een eigen verhaal krijgen.

Filmische ervaring
In een groots opgezette voorstelling vol visueel spektakel, Griekse mythologie, extase en avontuur speelt een topcast met een grote groep jonge acteurs meer dan honderd personages. Stap in een razende oorlogsmachine waar de emoties als een golf over je heen komen in deze filmische ervaring met een draaiend toneelbeeld vol verrassingen.

Meer informatie en kaartverkoop
Trojan Wars nan Het Nationale Theater / HNT jong is op maandag 11 en dinsdag 12 oktober in TAQA Theater De Vest te zien. De voorstelling duurt van 17.00 – 22.00 uur. Toegangskaarten kosten € 39,50 (incl. garderobe) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl