ALKMAAR - Tijdens Alkmaar Light Festival 4 en 5 november brengen licht, geluid en video onder andere de monumentale Waaggebouw en de Ringersfabriek tot leven.

Een bitterzoet videokunstwerk op Ringersfabriek

De Ringersfabriek is bijna klaar; een perfecte timing. Na jaren leegstand van dit gemeentelijk monument zullen nieuwe eigenaars hun nieuwe woning betrekken. In CHOCOLATE HORSE ontdek je oude en nieuwe beelden. De voormalige chocoladefabriek uit 1920 zit vol verhalen en herinneringen. De zoete geur van cacaobonen, dolblije werknemers, luxe kersenbonbons - allemaal vanuit het gebouw dat ooit het boegbeeld van de stad vormde. Als je maar lang genoeg kijkt, kan je van alles zien. De Duitse videokunstenaar Hendrik Walther maakt met zijn team een uniek videokunstwerk.

Alkmaar Light Festival

Dompel je 4 en 5 november onder in verrassende videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live theater en beleef de stad zoals je dat niet eerder deed. Nationale en internationale kunstenaars maken hun opwachting in de stad.

Een heerlijke wandelroute leidt je langs nieuwe architectuur en cultuurhistorie, door hippe stadsdelen naar iconische pleinen.

Alkmaar Light Festival is een nieuw festival van Karavaan. Tickets zijn verkrijgbaar op alkmaarlightfestival.nl en zijn €6,50 in de voorverkoop en €9,50,- aan de deur. Een gezinsticket is €21,-.