ALKMAAR - Overal lees je dat er personeel te kort is. En toch lukt het jou niet om de juiste baan te vinden. Of misschien heb je een baan maar vind je de stap om te gaan solliciteren best spannend. Of misschien wil je een carrière of sectorswitch maken , maar weet je niet goed hoe? Solliciteren is niet voor iedereen de grootste hobby. Daarom hebben Bibliotheek Kennemerwaard en Verhelder Talent weer drie sollicitatieworkshops op de agenda gezet in de bibliotheek in Alkmaar centrum. Je doet niet alleen kennis en zelfvertrouwen op, maar ook een netwerk. Bovendien geven we je naast de workshops de mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek tijdens loopbaanspreekuren in de bibliotheek.

Loopbaanspreekuren Vrijdag 2 en 9 december, 13 januari en 10 februari
Verhelder Talent komt vier keer naar de bibliotheek voor een loopbaanspreekuur. Niet voor iedereen is het gemakkelijk om deel te nemen aan een workshop, al helemaal niet als het onderwerp heel persoonlijk is of wanneer je een heel specifieke vraag hebt. Kom dan naar het spreekuur. Wil je zeker zijn van een plekje meld je dan aan, maar je mag ook zo binnenlopen.

Hoe maak ik een goed CV?
Workshop op dinsdag 13 december, 10.00 uur

Alles wat je nog niet wist over het CV! Je CV is de eerste indruk die je achterlaat, en die maak je maar één keer. Je CV maakt of je doorgaat naar de volgende ronde. Wat moet je er nou juist wel of niet inzetten? Wat is een goede opmaak, en hoe valt juist jouw CV op? CV’s worden steeds meer geautomatiseerd beoordeeld. Het is belangrijk dat je de juiste zoekwoorden gebruikt. Welke zoekwoorden zijn dat? Tijdens deze training krijg je alle antwoorden en veel tips over de inhoud van een goed CV.

Hoe schrijf ik een pakkende motivatiebrief?
Workshop op dinsdag 17 januari, 10.00 uur

In een sollicitatiebrief of motivatiebrief vertel je waarom je solliciteert. In deze workshop nemen we een aantal belangrijke onderwerpen mee die je helpen een pakkende brief te schrijven. We geven je ook tips voor de inhoud en opmaak. Een motivatiebrief schrijf je aanvullend aan je CV. Je geeft geen samenvatting van je werkervaring en opleiding meer in je brief, maar vertelt waarom je echt past in die baan. Aan het einde van de training heb je een basis-motivatiebrief die je kan gebruiken als er een leuke vacature voorbijkomt.

LinkedIn
Workshop op dinsdag 7 februari, 10.00 uur

Verreweg de meeste vacatures worden geplaatst op LinkedIn. Het is een belangrijk netwerk om actief op te zijn omdat veel recruiters en HR-professionals daarop te vinden zijn. Maar hoe maak je een goed en vindbaar profiel? Ook krijg je uitleg over de werking van LinkedIn en het optimaliseren van jouw profiel.

Aanmelden
Deze workshops en de spreekuren zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Waar wacht je nog op? Meld je aan! Dat kan op info@verheldertalent.nl. De workshops en de loopbaanspreekuren vinden plaats in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, Gasthuisstraat 2. De workshops én de spreekuren zijn van 10.00 tot 12.00 uur.