ALKMAAR - Boekhoudsoftwarebedrijf SnelStart uit Oosterend opent op 14 september een tweede vestiging in Alkmaar. Het Texelse familiebedrijf breidt uit, omdat in de regio Alkmaar betere kansen zijn voor het vinden van gekwalificeerd personeel. Met name de behoefte aan IT-ontwikkelaars is groot bij het fors groeiende SnelStart.

In 1982, 36 jaar geleden, begon Wim Ploeg senior met het maken van boekhoudsoftware in een voormalige kippenschuur in Oosterend. Deze kleine ‘start-up’ groeide uit tot SnelStart. Vooral in de afgelopen tien jaar maakte SnelStart een forse groei door. Het personeelsbestand nam in het recente decennium toe van 40 naar bijna 130 medewerkers en het klantenbestand groeide naar ruim 64.000 ondernemers. Het online werken met SnelStart zit ook flink in de lift. Inmiddels staan er ruim 60.000 SnelStart-administraties ‘in de cloud’.

Om toekomstige ontwikkelingen niet in gevaar te brengen en te kunnen blijven innoveren, is SnelStart voortdurend op zoek naar gekwalificeerde medewerkers. Over de gehele linie blijkt het lastig om die naar het eiland te krijgen. Vooral IT-specialisten zijn moeilijk te vinden. Uit onderzoek bleek dat de regio Alkmaar goede kansen biedt voor expansie en het aantrekken van softwareontwikkelaars. Het nieuwe kantoor van SnelStart bevindt zich op een A-locatie langs de N9. In een kantorenpand aan de Comeniusstraat, waar ook de Kamer van Koophandel is gevestigd, huurt SnelStart 1.600 m2. De feestelijke opening voor genodigden is op vrijdag 14 september.