ALKMAAR - In de maand mei start bij vier supermarkten in Alkmaar de Snack Smart Campagne. Een campagne waarmee we de gezondere (maar ook lekkere) keuze bij jongeren onder de aandacht willen brengen.

Bewust en gezond
Het idee van de Snack Smart Campagne is dat jonge scholieren bewust worden gemaakt dat er meer keuzen zijn dan de ongezonde snacks in de supermarkt. De meeste jongeren willen serieus genomen worden en waarderen keuzevrijheid. Met deze boodschap willen we daarom ook niet verbieden een ongezonde keuze te maken, maar wel meegeven dat er ook andere lekkere én gezondere alternatieven zijn.

Supermarkten
In Alkmaar zal de campagne te vinden zijn bij maar liefst vier Jumbo Supermarkten. De locaties Paardenmarkt, Muiderwaard, Winkelwaard en Johanna Naderstraat zullen onder begeleiding van Greendish, in de maand mei verschillende posters en kaarten ophangen om de gezondere keuzes extra onder de aandacht te brengen.

Alkmaars preventieakkoord
Deze campagne is tot stand gekomen door de samenwerking met het Alkmaars Preventieakkoord. Het Alkmaars Preventieakkoord heeft als doel om het Nationaal Preventieakkoord te vertalen naar de lokale situatie van Alkmaar. De aandacht ligt onder andere op het terugdringen van overgewicht. Het doel dat wordt ingegeven door de ‘Agenda Alkmaar Gezond 2021-2024’ is in feite de leefstijl van de inwoners positief te beïnvloeden en het verminderen van gezondheidsachterstanden.

JOGG- gezonde jeugd, gezonde toekomst
Samen met de lokale JOGG- aanpak zet de gemeente zich als sinds 2013 in voor een gezonde jeugd. JOGG staat voor ‘een gezonde jeugd, een gezonde toekomst’. Het gezonder maken van de leefomgeving van jongeren, gezonde keuzes stimuleren in de supermarkt en het aanbod op en rondom scholen, maakt hier deel van uit. Leerlingen en studenten kunnen hierdoor gedurende de schooldag de gezonde keuze maken, omdat er zowel op school als in de directe omgeving van school een gezond aanbod wordt aangeboden.