ALKMAAR – Rebecca Voorrips uit Zuid-Scharwoude en Nienke Poot uit Alkmaar zijn de Skills-kampioenen gezondheidszorg van het ROC Horizon College. Rebecca is de beste van de mbo-opleiding Verzorgende IG. Nienke is dat van de mbo-opleiding Verpleegkundige. Rebecca en Nienke deden mee aan de Skills-wedstrijden, dit zijn vakwedstrijden voor mbo’ers. Met deze wedstrijden wil het Horizon College excellentie onder studenten bevorderen. In totaal deden 35 studenten van het Horizon College mee, een recordaantal. Nienke en Rebecca gaan door naar het regionaal kampioenschap dat plaatsvindt in januari 2018. In maart 2018 wordt de landelijke finale gehouden.

Tijdens de wedstrijd kregen de studenten een casus voorgelegd en werd er gewerkt met simulatiepatiënten. De studenten van de opleiding Verzorgende IG (niveau 3) kregen te maken met een patiënt waarbij een katheterzak verwisseld moest worden. Ook klaagde deze patiënt over hoofdpijn en moesten de studenten daar actie op ondernemen.

De studenten van de opleiding Verpleegkundige (niveau 4) kregen te maken met een patiënt die was gevallen en zich daar niets meer van kon herinneren. De studenten moesten achterhalen wat er precies was gebeurd, ter plekke verpleegkundige handelingen verrichten en dit alles rapporteren aan de arts.

De uitslag

Verzorgende IG:

  1. Rebecca Voorrips uit Zuid-Scharwoude (gaat door naar regionaal kampioenschap)

  2. Renske Walta uit Egmond Binnen

  3. Addey Mugtaar uit Medemblik en Corline van IJperen uit Hippolytushoef

Verpleegkundige

  1. Nienke Poot uit Alkmaar (gaat door naar regionaal kampioenschap)

  2. Rowan Tom uit Purmerend

  3. Ashley Woodman uit Purmerend