ALKMAAR - Op zaterdag 27 en zondag 28 juli organiseerde Alkmaar Sport ter ere van het EK Wielrennen 2019 het sportieve side-event de ‘Snelste Fietser van Alkmaar’. Op het Waagplein in Alkmaar stond een mobiele hometrainer, waar iedereen zo snel mogelijk 500 meter moest gaan sprintten. De winnaar maakte kans op een Giant Talon fiets t.w.v. €699,-. Van de vele deelnemers kon er maar één iemand de winnaar zijn. Sjors Agricola was de gelukkige en mocht zich met een tijd van 25.38 seconden kronen tot de Snelste Fietser van Alkmaar. Deze prachtige prijs werd mede mogelijk gemaakt door Theo Schilder Tweewielers.


Spannende finale
Sjors, teamleider bij de Albert Heijn en groot sportliefhebber, kon zijn geluk niet op toen hij hoorde dat hij de Snelste Fietser van Alkmaar was. ‘’Het competitieve en fanatieke komt in mij als sporter naar boven. Ik was gesloopt van de inspanning, maar het was een leuke uitdaging en het voelt natuurlijk goed als je ook nog eens mag winnen’’, aldus Sjors. In de finale presteerde Sjors en een andere deelnemer het om exact dezelfde tijd te rijden. ‘’Toevallig reed ik op de honderdsten van een seconden nauwkeurig met een andere deelnemer. Vervolgens moesten wij allebei nog een keer rijden voor de finale rit en ik wist mijn tijd te verbeteren’’, vertelt Sjors. Wat Sjors met zijn gewonnen fiets gaat doen is duidelijk: ‘’De Schoorlse Duinen liggen om de hoek en daar ligt een mooi mountainbikeparcours. Hier kan ik de fiets uitstekend voor gebruiken’’.

Prachtige dag
Het EK Wielrennen 2019 was een groot succes. Ook Sjors heeft genoten van het evenement: ‘’Het is toch schitterend als je ziet hoe het leeft onder de mensen en als je ziet wat er allemaal georganiseerd is qua side-events voor jong en oud. Ik heb zelf een prachtige dag gehad. Ik heb zelfs in een volgauto mee mogen rijden over het parcours. Erg bijzonder om dat eens mee te maken, al helemaal in mijn eigen stad’’.

Sportieve side-events
Speciaal voor inwoners van Alkmaar organiseert Alkmaar Sport nog tot 1 november sportieve side-events in het kader van het EK Wielrennen en #AlkmaarFietst. Kijk voor meer informatie op www.alkmaarsport.nl/side-events-ek.