ALKMAAR - Het stimuleren van vreemdelingenverkeer in de regio. Dat was het doel van de VVV Alcmaria toen deze in 1896 werd opgericht. Ruim 125 jaar later staat de VVV Alkmaar in de top drie van meest bezochte informatiepunten van Nederland en zijn de fietsroutes en Alkmaarmokken niet aan te slepen.


Jubileum

Het eerste grote succes was de tramlijn tussen Alkmaar en Bergen in 1905. Alkmaar dankt ook haar rondvaartboot aan een prijsvraag opgezet door ‘de VVV’. De geschiedenis en groei van Alkmaar zijn onlosmakelijk verbonden met het VVV kantoor in het iconische Waagebouw. Het jubileum van 125 jaar wordt aangegrepen om de volgende stap te nemen in de toekomst van toerisme.

Heropening als Alkmaar Store

De VVV winkel krijgt voor haar 125ste verjaardag een bijzonder cadeau. En nieuwe naam. Voortaan lopen bezoekers en bewoners binnen bij de Alkmaar Store. De naam is onthuld door Ger Welbers, Directeur Hart van Noord-Holland regio- en stadsmarketing en Robert te Beest, wethouder Gemeente Alkmaar met in zijn portefeuille Toerisme, Citymarketing en Evenementen. Ze geven het startsein voor de volgende 125 jaar uitmunten gastheerschap.

Ook voor de Alkmaarder

Ger Welbers: “Naast bezoekers weten ook steeds meer Alkmaarders de winkel te vinden. Bewoners ontdekken zo hun stad nog beter, dankzij de lekkerste streekproducten, leuke Alkmaar-producten en natuurlijk de lokale wandel- en fietsroutes. Vandaar dat de naam VVV Alkmaar niet meer toereikend is. Daarom heten we vanaf nu de Alkmaar Store.”

De Alkmaar Store is open op Waagplein 2 en via alkmaarprachtstad.nl/vvv-alkmaar.