ALKMAAR - Racesquare Alkmaar biedt ruim 1000m2 pure racebeleving. Bezoekers kunnen rondscheuren op de mooiste Formule 1-circuits ter wereld, te gekke merchandise scoren, samen de races op grote schermen bekijken en genieten van een hapje en een drankje op het gezellige food court. Ook heeft Racesquare Alkmaar direct een primeur te pakken, want de Team Fordzilla-P1 race car is hier als enige in Nederland te bewonderen van 14 tot 18 april.

Racesquare Holding B.V., de organisatie die virtuele race-ervaringen aanbiedt en bekend is van The Official F1® Racing Centre in Utrecht, heeft afgelopen weekend de deuren van Racesquare Alkmaar geopend. Het is de ultieme ontmoetingsplek voor fans van de Formule 1 en bovendien een uitstekende locatie voor onder andere bedrijfsuitjes en vriendengroepen. Als kers op de taart kunnen bezoekers vanaf 14 april kennismaken met de Team Fordzilla-P1 race car, de ultieme esports-conceptauto van Ford, waar het bedrijf de afgelopen twee jaar met hulp van de online community aan heeft gewerkt.

Een levensechte race op de virtuele baan


Bezoekers kunnen in één van de zestig racesimulatoren stappen en samen met negentien andere coureurs per racesessie deelnemen aan een vrije training, kwalificatie en hoofdrace. Zij hoeven geen game- of race-ervaring te hebben om optimaal te kunnen presteren én genieten tijdens hun bezoek. Voor iedereen staat er namelijk een persoonlijke Race Marshall klaar die tijdens de race begeleiding biedt en live commentaar van de race geeft. Niemand minder dan Tom Coronel spreekt de bezoekers daarbij virtueel toe met handige tips vanuit de in-game pitstraat. Dankzij de geavanceerde racesimulatoren van Build4Performance met levensechte force feedback in het stuur en audiovisuele elementen, zoals rook- en lichteffecten tijdens de race, zijn bezoekers verzekerd van een levensechte race-ervaring.

Team Fordzilla-P1 race car

Van 14 tot 18 april kunnen bezoekers van Racesquare Alkmaar getuige zijn van een primeur: het is namelijk de enige locatie in Nederland waar zij de Team Fordzilla-P1 race car tegen het lijf kunnen lopen. Hiervan bestaat er slechts één op de hele wereld en het is een conceptauto waar het officiële esportsteam van Ford jaren aan heeft gewerkt. Deze auto schittert op toonaangevende gaming- en esportsevents door heel Europa en is dus ook enkele dagen in Alkmaar te bewonderen.

Niels Roodenburg, directeur bij Racesquare, kijkt er naar uit om raceliefhebbers te verwelkomen: "Steeds meer mensen omarmen de Formule 1 en zitten in het weekend klaar om niets van Max zijn races te hoeven missen. We vinden het fantastisch om deze liefhebbers nu ook in Alkmaar samen te kunnen brengen en hun de adrenaline van het racen te laten ervaren in onze geavanceerde racesimulatoren. Het uitgebreide food court biedt daarbij ruim plaats voor bezoekers om te genieten van een hapje en een drankje of een uitgebreid diner. Dit maakt Racesquare een geweldig uitje voor iedereen: van de die-hard race-fan, tot vriendengroepen en collega's die op zoek zijn naar een unieke ervaring."

Particulieren en zakelijke gasten kunnen nu hun plek bij Racesqaure Alkmaar reserveren via: https://www.racesquare.com/nl/