Over Schilderslief - een roman over de verguisde minnares van Rembrandt van Rijn. Margriet Brandsma (voormalig NOS-verslaggever) interviewt Simone van der Vlugt op woensdag 9 oktober in de bibliotheek in De Mare over haar nieuwe boek, Schilderslief. Een ode aan Geertje Dircx, de minnares van Rembrandt. Het boek ligt sinds eind augustus in de boekhandel en de bibliotheek. Dit jaar is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn stierf. Simone van der Vlugt verbaast zich dat er geen aandacht wordt besteed aan zijn minnares. Ze vermoedt dat dit komt omdat haar verhaal een heel ander licht werpt op Rembrandt. Ze dook de archieven in en schreef een boek over zijn minnares. Ze vindt het vooral belangrijk vindt dat er eerherstel komt voor Geertje.Sinds de ziekte van Rembrandts vrouw Saskia, zorgde Geertje Dircx liefdevol voor Rembrandt en zijn gezin. Na de dood van Saskia bestiert Geertje het hele huishouden en zorgt voor de eenzame Rembrandt en zijn zoon. Jarenlang leven ze als een getrouwd echtpaar. Maar op een gegeven moment blijkt de liefde van Rembrandt voor Geertje niets meer waard. Ze werd voor twaalf jaar opgesloten in het spinhuis van Gouda, waar ze, in opdracht van Rembrandt, monddood wordt verklaard. Maar Geertje laat het er niet bij zitten en klaagt de beroemde schilder aan.

Over Simone van der Vlugt
Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijfsters. Van haar thrillers werden in totaal meer dan twee miljoen exemplaren verkocht. Haar thrillerdebuut De reünie werd meteen genomineerd voor de NS Publieksprijs en is succesvol verfilmd met Thekla Reuten en Daan Schuurmans in de hoofdrollen. Naast thrillers schrijft Simone van der Vlugt historische romans over veelbewogen periodes in de Nederlandse geschiedenis. Eerst verscheen Jacoba, Dochter van Holland, daarna Rode sneeuw in december en in 2015 De lege stad. Meest recentelijk verschenen Schaduwspel (2018) en dit jaar Wij zijn de Bickers. Met haar werk won Simone van der Vlugt verschillende prijzen.

Aanmelden
Wil je er ook alles over horen? Je bent van harte welkom op woensdag 9 oktober in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare, Laan van Straatsburg 2. Het interview begint om 20.00 uur. De toegang is € 7,50. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliotheekkennemerwaard.nl of bij de klantenservice in de bibliotheek.