ALKMAAR - Ook deze zomer vindt er weer een mooie serie ‘Zomeravondconcerten’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. Een sfeervolle serie, op woensdagavonden om 20.15 uur, tussen 8 juli en 9 september. De editie op woensdag 12 augustus wordt verzorgd door organist Theo Jellema.

Het programma
De Friese organist Theo Jellema komt naar Alkmaar met oude Franse Fantasieën voor het Van Covelens orgel. Van Louis Couperin, één van de oudste telgen uit het Couperin geslacht, speelt hij drie werken. De collectie met 70 orgelwerken bevond zich in privébezit en is pas in 2003 uitgegeven. Daarnaast twee Fantasieën van Du Caurroy waarvan één Psalm 19 als thema heeft. Op het Van Hagerbeer/Schnitger orgel bekend werk van Brahms en onbekende werken van Bach, de Parijzenaars Langlais en Messiaen en de in Nederland zelden gespeelde Duitsers Johannes Driessler en Otto Scherzer. Jellema’s muzikale boeket bevat diverse kleuren en vormen!

Kaasmarktconcert

Gedurende de zomermaanden verzorgen nationale en internationale organisten elke vrijdag om 12.00 uur en 13.00 uur gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten. De concerten duren een half uur en worden uitgevoerd op het koororgel uit 1511 van Jan van Covelens en het grote van Hagerbeer/Schnitger-orgel. Op vrijdag 14 augustus worden de orgels bespeeld door Mark Heerink.

Meer informatie en kaartverkoop

U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,50. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,50 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4de concert (automatisch) gratis! Toegangskaarten kunnen uitsluitend online worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl