ALKMAAR - AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten. Het leesproject 'Scoor een Boek!' koppelt de populairste sport van de wereld met lezen. Het doel is om zo veel mogelijk kinderen te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen we dat bereiken.

De voetbalexperience
De voetbalexperience is een voetbalfeest, waarbij kinderen aan allerlei activiteiten kunnen meedoen. Hoe vaak kan jij een balletje hooghouden? Speel jij iedereen van het veld met tafelvoetbal? Welke acties maken jouw voetbalpoppetjes in jouw eigen gemaakte stopmotionfilmpje? Ontwerp jij het nieuwe AZ-tenue? Blaas jij iedereen van het veld met blaasvoetbal? Hoe goed kan jij dribbelen met de bal en welke voetbaltrucs kun je uitvoeren? Heb je alle activiteiten gedaan? Dan maak je kans op een leuke prijs. Het gaat er niet om hoe goed je bent, maar wel om het plezier. En je kan op de foto met Herry en Berry van AZ.

Wanneer en waar?
Wil je meedoen aan dit voetbalspektakel? Dat kan in verschillende bibliotheken van 14.00 tot 16.00 uur. De aftrap van de voetbalexperience vindt plaats op woensdag 20 maart in de bibliotheek in Bergen. Daarna verplaatst het festijn zich op zaterdag 23 maart naar bibliotheek De Mare in Alkmaar. Op woensdag 27 maart vindt de voetbalexperience plaats in de bibliotheek in Castricum. De afsluiting is op zaterdag 30 maart in de bibliotheek in Heerhugowaard.

Thuiseditie van Scoor een Boek!
Thuis doelpunten maken en scoren? Hoe gaaf is dat! Het hele gezin doet mee, ook papa, mama, broertjes en zusjes. Haal de Scoor een Boek! poster op in jouw bibliotheek. Geef de poster thuis een mooi plekje en plak een bal (sticker) voor elke opdracht die je doet. Scoren met vrij lezen doe je op de helft van AZ. Plak een sticker voor elk gelezen boek, tijdschrift of krant. Voorlezen telt ook mee! Je maakt kans op extra prijzen als je je opgeeft bij az.nl/scoor-een-boek. Als deelnemer van Scoor een Boek! maak je kans op een gave AZ-bal of een gesigneerd AZ-shirt. Tijdens de Scoor een boek!-periode moedigt AZ-speler Pantelis Hatzidiakos je aan op onze website met filmpjes.

Meedoen!
Doe mee met Scoor een Boek! En maak kans op gratis kaarten voor een wedstrijd van AZ.Teken en kleur een originele kaft van je lievelingsboek en vertel waarom je dit een leuk boek vindt. Gebruik hiervoor het wedstrijdformulier dat je kan halen bij jouw bieb en lever dit formulier ook weer in bij jouw bibliotheek. Doe dit uiterlijk maandag 13 mei. In mei maken we de prijswinnaar bekend op onze website en social media.

Geschiedenis Scoor een Boek!
1 op de 10 kinderen in Nederland heeft taal- en leesproblemen. Zonder hulp staan deze kinderen over een aantal jaar met 1-0 achter wanneer ze de arbeidsmarkt betreden! Goed leren lezen is voor opgroeiende kinderen dus van groot belang. Maar hoe maak je kinderen enthousiast om (veel) te lezen? Daar draait het om in het leesproject Scoor een Boek!, waarin lezen en voetbal een gouden combinatie vormen.

Meer informatie
Meer informatie vind je op; www.bknw.nl/scooreenboek.

Word lid van de Bibliotheek
Voor kinderen (tot 18 jaar) is het lidmaatschap gratis! Volwassenen zijn al voor € 4,50 per maand lid. En tijdens de Scoor een Boek!-weken betalen kinderen geen inschrijfkosten