ALKMAAR - Houd je van schrijven, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je ontdekken of schrijven iets voor jou is? Of heb je gewoon zin om andere jongeren te ontmoeten en samen creatief aan de slag te gaan? Dan is schrijfclub De Keet misschien wel iets voor jou. Op dinsdag 27 februari (19.30 – 20.30 uur) ben je welkom bij Schrijfclub De Keet in de bibliotheek in Alkmaar Centrum. Met korte opdrachten in verschillende genres gaan we onze ideeënstroom op gang brengen en leer je je eigen creativiteit (verder) te ontwikkelen. Samen ontdekken we de magische wereld van woorden en verhalen.


Wat doen we?

In de schrijfclub staan creativiteit en plezier centraal. Of je nu een doorgewinterde schrijver bent of gewoon wilt ontdekken wat er in je pen schuilt, iedereen is welkom.

Schrijven over een verborgen stad diep onderwater, magische wezens in een verborgen bos of een mysterieuze brief, alles kan. Bovendien zul je merken dat inspiratie overal te vinden is, zelfs in de kleinste, ogenschijnlijk simpele dingen. Denk aan de geur van vers gemaaid gras, een glimlach van een vreemde, of die oude boom in het park bij jou in de buurt. In alles schuilt een verhaal!

Hoe werkt het?

Eén keer in de maand komen we samen om een nieuw thema en/of onderwerp te introduceren en de voorgaande schrijfopdracht na te bespreken. In de schrijfclub verkennen we allerlei creatieve schrijfaspecten. Er wordt gewerkt met thema's zoals karakterontwikkeling, dialoog, flashbacks en cliffhangers als inspiratie voor de schrijfopdrachten. Binnen deze kaders heb je natuurlijk alle vrijheid om jouw eigen, unieke verhaal te schrijven. Heb je een tof idee voor een thema of wil je graag iets specifieks schrijven? Laat het ons vooral weten.

Waar en wanneer?

De schrijfclub komt iedere laatste dinsdag van de maand van 19.30 tot 20.30 uur samen in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2). Het is een gezellige plek waar je creatieve gelijkgestemde schrijvers ontmoet en waar je je even helemaal kunt onderdompelen in de wereld van verhalen en verbeelding.

Hoe meld je je aan?

Meedoen is eenvoudig. Meld je aan via bknw.nl/agenda. Heb je nog vragen stuur dan een mailtje naar m.rijs@bknw.nl.