ALKMAAR - Op dinsdag 7 december plant Stadswerk072 twee bomen op het schoolplein van daltonschool Liereland in Daalmeer. Het gaat om twee Platanen; een jonge en een volwassen boom. De laatste verhuist van winkelcentrum de Mare naar het schoolplein. Bij het winkelcentrum staat de boom in de weg voor het laden en lossen van vrachtwagens.

Vorig jaar waren op het schoolplein van Liereland een aantal Eiken geplant. Het geld daarvoor was met een sponsorloop door de kinderen bij elkaar gespaard. Deze zijn tot groot verdriet dood gegaan. Om te helpen krijgt de school nu twee Platanen van de gemeente Alkmaar. Maandag 6 december verplanten medewerkers van Stadswerk072 een grote Plataan, die bij winkelcentrum De Mare in de weg staat. De resten van de oude bomen op het schoolplein worden verwijderd en op dinsdag 7 december wordt de nieuwe boom geplaatst. Een tweede nieuwe boom wordt aangeplant.

Margriet Hoekstra, directeur daltonschool Liereland, is erg blij met de bomen. “De kinderen kunnen hierdoor nog fijner spelen en in de zomer geven deze bomen, met hun mooie grote bladeren, schaduw. De kinderen zullen hier in de klas over praten en de gemeente geeft ons informatieboekjes om meer te leren over bomen.”

En zo worden twee vliegen in één klap geslagen: het duurzaam/hergebruik van bomen in Alkmaar en het vergroenen van een schoolplein.