ALKMAAR - Musicalvereniging Scala trapte 29 oktober 2019 officieel hun nieuwe productie af. Tijdens deze Kick-Off in het Olympiagebouw in Alkmaar, kregen bezoekers een tipje van de sluier van van de nieuwe musical Nine en werd verteld over de verbinding met You Ontmoeten.

Zoals elk jaar gaat Scala een verbinding aan met een goed doel wat past bij de musical die zij dat jaar speelt. Dit jaar is het You Ontmoeten, een website speciaal voor jongeren die eenzaam zijn en graag in contact komen met andere jongeren. Siona Oosterkamp is deze website gestart vanuit haar eigen levenservaring. Het zoeken naar wat je echt gelukkig maakt en de zoektocht naar wanneer je echt helemaal blij bent met wie je bent en wat je doet. Het gaat erom elkaar te ontmoeten, dat je bent wie je bent en mag zijn wie je bent en daarin gelijkgestemden kan vinden.

In de musical Nine worstelt filmregisseur Guido Contini met zichzelf, zijn werk en de vrouwen in zijn leven. Als succesvol filmregisseur ben je ieders vriend, en zonder dat succes verdrink je snel in eenzaamheid.

Scala
Vanuit Scala mogen de jongeren van You Ontmoeten een masterclass/workshop en open repetities bijwonen, evenals onze voorstelling Nine bezoeken tegen een gereduceerd tarief. Hopelijk ontmoeten zij via ons nog meer jongeren!

Het verhaal van Nine
In Nine zitten we in het hoofd van de gefrustreerde filmmaker Guido Contini. Hij wordt opgeslokt door de vele vrouwen die een rol opeisen in zijn leven: zijn echtgenote, minnares, muze, moeder en producenten. Nine is in de basis een verhaal over kunst, dromen en liefde, waarbij droom en werkelijkheid door elkaar heen lopen.

Musicalvereniging Scala speelt de musical Nine op vrijdagavond 13 maart en de zaterdagmiddag en -avond van 14 maart 2020 in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterdevest.nl