ALKMAAR - Muziektheatervereniging Scala geeft komende vrijdag honderd kaarten voor hun voorstelling De 3 Musketiers aan deelnemers van de Voedselbank Alkmaar. Een belofte die ze na twee jaar eindelijk kunnen nakomen.

Scala stond in maart 2019 helemaal klaar om hun voorstelling ‘Nine’ te spelen. Maar op de dag van de première kwam het vreselijke nieuws: het hele land ging op slot door Corona.

Scala gaat elk jaar een maatschappelijke verbinding aan. En juist dat jaar, schonk de vereniging honderd kaarten aan de voedselbank Alkmaar voor hun voorstelling. Want iedereen verdient een geweldige avond uit, ook als je dat niet kan betalen. Maar door de lockdown kon Scala die belofte niet nakomen. Scala speelt wel de première van Nine, maar voor een lege zaal. *

Belofte nakomen
Na twee jaar corona mag Scala eindelijk weer het toneel op. Op 18, 19 en 20 maart 2022 speelt zij De 3 Musketiers in TAQA Theater de Vest in Alkmaar. En dus schenkt Scala wederom honderd kaarten aan de voedselbank. Komende vrijdag overhandigt de voedselbank deze kaarten bij het uitgeven van voedselpakketten.

Het verhaal: De 3 Musketiers
Deze musical vertelt het verhaal van de jonge d’Artagnan die het ouderlijk huis verlaat om musketier te worden aan het hof van de Franse koning Louis XIII. Ze raakt bevriend met de drie musketiers Athos, Porthos en Aramis en ontmoet de lieftallige Constance waarop ze al snel verliefd wordt. Het is de tijd van de rivaliserende koningshuizen in Europa. Er is spanning tussen de katholieken en hugenoten, want wie heeft het ware geloof? Als koningin Anna verwikkeld raakt in het politieke gekonkel van de machtswellustige kardinaal Richelieu, is het aan D’Artagnan en haar wapenzusters om een oorlog met Engeland te voorkomen.

Kaarten voor De 3 Musketiers bestel je via www.scala-alkmaar.nl of via Theater de Vest