ALKMAAR - Ook dit jaar is er in de zomer weer een concert om naar uit te kijken in De Rijp. Twee Amerikaanse toptalenten, een violiste en een pianist komen naar de koele sfeervolle Grote Kerk voor een concert op woensdag 16 augustus. De Rijper organisator Cartouche heeft Holland Music Sessions ook in 2023 uitgenodigd om De Rijp als locatie te gebruiken. Dit keer is de keuze gevallen op de Amerikaanse violiste Wenlan Jackson (speelt samen met de Nederlandse pianist Sander Sittig). Zij spelen muziek van Bach, Brahms en Wieniawski. De andere keuze is de Amerikaanse pianist Aaron Kurz. Hij speelt muziek van Bartholdy, Beach en Prokofjev.

Holland Music Sessions is een organisatie die jaarlijks jong, internationaal klassiek talent naar Bergen en Alkmaar haalt om hier lessen te volgen en in de omgeving op te treden, De talenten, uit de hele wereld, staan in de rij om hier een aantal weken te verblijven. Alleen de besten mogen komen…Twee van die talenten komen naar De Rijp voor een mooi en sfeervol zomerconcert.

De voorstelling begint op 16 augustus om 20.30 uur. Kaarten voor dit zomerconcert kosten €20,00 (inclusief gratis pauzedrankje). In de voorverkoop zijn deze verkrijgbaar bij DA-drogist Rijkes en via de website cartouche-graftderijp.nl (betalen met iDeal en u krijgt uw tickets direct in uw mailbox.)