ALKMAAR - Zondag 28 november was de grote finale van Alkmaars Talent 2021 in Podium Victorie. Sam Kaat (13) won in de categorie zes tot en met 13 jaar, Yander van der Wurff (16) in de categorie dertien tot en met 18 jaar.

Sam (13) vertelde dansend en geblinddoekt het verhaal van iemand met Alzheimer op het nummer 'Ken je mij' van Trijntje Oosterhuis. Hiermee maakte hij indruk op de jury. Jurylid Kim de Boer met tranen in haar ogen: “Ik ben ontroerd, ik vind het zo mooi om te zien dat je op jouw leeftijd met zoveel gevoel, recht uit je hart dit kunt laten zien. Dit is waar het over gaat!”

Yander van der Wurff (16) zong het nummer ’She used to be mine’ van Sara Bareilles en bouwde daar een theatrale act omheen. Jurylid Bram van Oers: “Dit was zo intens goed. Kippenvel, tranen, ik ben fan!”

Van de tachtig talenten die meededen aan de voorrondes gingen 20 acts naar de halve finale en zondag stonden de laatste twaalf in de finale. Het niveau was ongelooflijk hoog, een moeilijk opgave voor de jury. Alkmaars Talent vindt iedere twee jaar plaats, de volgende editie is in 2023.