ALKMAAR - Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz komt op vrijdag 10 maart met zijn nieuwe voorstelling MONUMENTAAL naar TAQA Theater De Vest. Een voorstelling over Turkije, het land van zijn ouders, over vader zijn en over zijn kinderen. De opbrengst van de kaartverkoop van deze voorstelling wordt geheel gedoneerd aan Giro555.

Levenslessen
Welk Monument laat je je kinderen na? Het Monument dat je van je ouders kreeg? Sadettin Kirmiziyüz is vader van drie kinderen. Net als zijn ouders, beiden Turkse arbeidsmigranten, heeft hij twee zoons en een dochter. Welke lessen die hij van zijn ouders heeft geleerd geeft hij door aan zijn kinderen? En wat als die lessen niet goed genoeg blijken om de harde klappen die het leven uitdeelt op te vangen? Of als dat wat je van je ouders hebt geleerd een ondraaglijk zware last blijkt te zijn? Kun je dat wel nalaten?

Theatermakende vader
MONUMENTAAL is een solo van een theatermakende bi-culturele vader van 40 die iets wil betekenen voor zijn kinderen. De afgelopen jaren maakte Sadettin voorstellingen waarin de verhalen en levens van zijn familie symbool stonden voor grote maatschappelijke thema’s als identiteit, migratie en integratie.

Opbrengst naar Giro555
Ten behoeve van de slachtoffers van de ramp in Turkije en Syrië heeft TAQA Theater De Vest besloten de recetteopbrengst van de voorstelling ‘MONUMENTAAL’ geheel te doneren aan Giro555.

Meer informatie en kaartverkoop
‘MONUMENTAAL’ van Sadettin Kirmiziyüz is op vrijdag 10 maart om 20.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 21 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dagelijks tussen 17.00 – 21.00 uur).