ALKMAAR - Ben je wat ouder, minder goed ter been of kan je niet goed tegen prikkels, maar wil je toch genieten van een mooi evenement? Op vrijdag 17 februari gaat Wonderlicht speciaal voor deze groepen een uur eerder open, namelijk om 17.00 uur. Doordat het maximumaantal bezoekers dat uur sterk wordt teruggeschroefd, kan er in alle rust van de 2 kilometer lange route genoten worden.

Een fysieke of mentale drempel, het maakt allemaal niet uit. Met begeleiding van de buddy kan de avondwandeling prima worden gemaakt. Je kunt je samen met je begeleider opgeven maar je kunt ook vragen om begeleiding, er zijn namelijk vrijwilligers die dan voor je klaar staan (het zogenaamde buddyproject). Wonderlicht is geheel rolstoeltoegankelijk.

Dat is de uitdrukkelijke wens van Stichting Creatuur, initiatiefnemer van dit bijzondere project dat in 2020 z’n primeur beleefde. Tijdens deze eerste editie van Wonderlicht Alkmaar beleefden ruim 150 mensen dankzij deze ondersteuning een schitterende avond.

Wat is Wonderlicht? Op 17, 18 en 19 februari tovert Wonderlicht het historische Bolwerk van Alkmaar om tot ware belevenis voor jong en oud. De wandeling is voor iedereen die houdt van straattheater, vuur, lichtinstallaties en videoprojecties. De route eindigt in de met honderden kaarsen verlichte Grote Kerk waar je kunt aanschuiven voor een goed gevulde kop soep met boerenbrood. Op het Canadaplein bevindt zich het sfeervolle festivalhart, waar bezoekers kunnen genieten van akoestische muziek, knusse vuurschalen en eten en drinken van lokale ondernemers.

Praktische info buddyproject van Wonderlicht
Datum: 17 februari 2023
Start wandeling: 17.00 uur
Locatie: Bolwerk, Canadaplein en Grote Kerk, te Alkmaar
Tickets: online via https://wonderlicht.nl/buddyproject/ of aan de kassa op het festivalhart.

Praktische info Wonderlicht
Data: 17, 18 en 19 februari 2023
Openingstijden: 17.30 uur - 23.00 uur (laatste wandeling start om 22.00)
Locatie: Bolwerk, Canadaplein en Grote Kerk, te Alkmaar
Tickets: online via https://wonderlicht.nl/ of aan de kassa op het festivalhart.