BERGEN - Bij de kunst10daagse Bergen, onderdeel Artists aan Zee liep het bezoekersaantal op tot 1045 stuks, althans dat was de geschatte telling, maar de organisatie denkt dat het wel minstens 1100 mensen zijn geweest(de bewoners die in en uit gingen werden niet meegeteld (of zij die te vroeg aanwaaien en niet altijd terugkeerden.). Omdat het gebouw niet makkelijk op de route lag, men moest lopen, fietsen en of met de auto moest komen was het een geweldige score. De laatste getelde bezoeker, de heer R. Lo-a-Njoe, ontving een kunstwerkje cado dat kunstenaar Harald Schole ter beschikking had gesteld voor de "laatste" getelde bezoeker, alle bezoekers geteld op 101, 202 tot het getal 1001 kregen een fles wijn mee van de organisatie.

In totaal deden 30 kunstenaars mee, de jongste was 17 en de oudste 87 jaar en hingen en stonden meer dan 87 werken. Omdat het een verkooptentoonstelling was werden verkochte werken deels vervangen. Er werden ter plekke 15 kunstwerken verkocht met prijzen tussen 150 euro en 15.000 euro. Werken van o.a. Ellen Krol(“Deer Dears"), Aad Hoetjes("Robot 1'), Maja Boot, (“Zee”), Frans Koppelaar (“wintermarkt”)Marleen Koller(Verbondenheid"), Harald Schole("Temple White"), Anna Khodorovich("Rode parasols"), Ciska de Hartogh("Beautywaste 2") en Aat Veldhoen (“De dood van jan Klaassen” en 'Neeltje') zijn verkocht geworden. “Neeltje" is heel gelukkig dat ze in NH vlakbij de zee mag blijven zijn de laatste berichten!

Vele contacten zijn gelegd en sommige kijkers worden wellicht nog kopers, in elk geval zijn er veel nieuwe fans bijgekomen en blije kunstenaars. De organisatie (Gonny van Oudenallen, Anja Swart, Myra Winter en Henriette Doeve-Mensink; leden van Arti et Amicitiae in Amsterdam die kunstenaars uit Amsterdam hadden meegenomen) en de kunstenaars kijken terug met een tevreden gevoel op Artists aan Zee, onderdeel kunst10daage Bergen 2018.