ALKMAAR - Vanaf 9 oktober wordt in de Grote Kerk Alkmaar maandelijks een gratis toegankelijk concert in de serie ‘Rondom Bach’ geprogrammeerd. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk en biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumenten. Op zaterdag 13 november spelen leden van het Sweelinck Barokorkest werken van Biber en Bach.

Solisten

In dit programma wordt Rondom Bach vormgegeven door twee van Bach's collega's van een generatie eerder: de Franse kosmopoliet Georg Muffat en vioolvirtuoos Heinrich Biber uit Bohemen. Met medewerking van: Alyssa Wright, Menghan Wu (barokviool), Hyejin Jang (barokcello), Riccardo Casamichiela (klavecimel) en Pieter van Dijk (orgel)

Meer informatie en toegang
In het nieuwe seizoen wordt op een zestal zaterdagmiddagen een concert in de serie Rondom Bach georganiseerd. Houdt de website in de gaten voor de actuele programmering. Entree is gratis, een donatie na afloop is welkom. Zolang de nu actuele Coronamaatregelen gelden wordt de bezoekers om een Coronatoegangsbewijs gevraagd voor toegang tot de Grote Kerk.