ALKMAAR - Een beetje geschiedenis… Wist u dat de rock en roll in Nederland pas aan het begin van de jaren 1960 echt goed bekend werd? Het begon met muziek van mensen uit Indonesië (een toenmalige kolonie van Nederland). De jongeren die daarvandaan kwamen, hadden al veel eerder de “wilde” Amerikaanse muziek leren kennen, en namen die mee naar Holland.

Vóór die tijd luisterden wij alleen maar naar liedjes van o.a. Anneke Grönloh, Willeke Alberti, Johnny Lion en Rob de Nijs en meer van die brave muziek. Het waren toen de Tielman Brothers, die met het nummer Rock Little Baby Of Mine een revolutie ontketenden. Daarna zette Peter Koelewijn met zijn Kom Van Dat Dak Af de toon voor de Hollandse rock en roll. Toen schoten de R&R-bandjes als paddestoelen uit de grond, en was ook ons kikkerlandje niet meer veilig voor deze muzikale omslag!

Tot zo ver dit stukje R&R-historie, volgende keer misschien meer.

Op 16 juni is er weer in buurthuis Het Ambacht de maandelijkse dansmiddag, met als hoofdthema Rock and Roll. Jawel: het is op vaderdag. Nu is het bij ons bekend, dat er vaders zijn, die misschien niet allen met hun eigen vrouw, maar ook met hun dochter dansen. Wel, die zijn allemaal van harte uitgenodigd!

Natuurlijk kunt u weer lekker bewegen op muziek uit de jaren 1950, ‘60 en ‘70. Alle dansvormen zijn toegestaan. Maar u bent ook welkom als u niet kunt of wilt dansen. Er is die middag een optreden van de Carol-D Selection (Jan en Karin). Vorige keer heeft u die al kunnen horen en zien, en er worden weer een paar mooie setjes met swingende nummers ten gehore gebracht. Dat belooft wat! D.J. “Roy Martino” draait zoals altijd singletjes en cd’s. De platenkoffers zijn weer goed gevuld, dus de voetjes kunnen van de vloer.

Er wordt rekening gehouden met het feit, dat mensen ook fijn met elkaar kunnen praten; daarom wordt de muziek op een aangepast geluidsniveau gedraaid. Oftewel: Oordopjes zijn niet nodig!

De toegang bedraagt 3 euro. Het evenement is van 14.00 tot 17.00 uur en de zaal is een kwartier voor aanvang open. Gratis parkeren kan zowel voor als achter het buurthuis. Het gaat weer een leuke uitgaansmiddag worden, met een gezellig samenzijn voor weinig geld. Vorige keer waren er drie keer zoveel bezoekers als de keer daarvoor, en ze hebben genoten. Dus komt allen!

Zowel op het prikbord als op de website van het Ambacht wordt dit evenement aangekondigd. En ook op de posters, die in andere buurthuizen/wijkcentra en bij supermarkten/winkels worden opgehangen.

Het adres is: Buurthuis Het Ambacht, Glazenierstraat 1, 1825 BR, Alkmaar.
Tel. 072-5620970
Website: www.ambachtalkmaar.nl
Facebook: https://www.facebook.com/BuurthuistAmbacht


Graag tot ziens in Het Ambacht!