ALKMAAR - Vind jij het weggooien van spullen ook zo zonde? Wil je je steentje bijdragen aan een beter milieu en klimaat? Zit duurzaamheid bij jou in je bloed? Onder de naam De Groene Loper organiseert Bibliotheek Kennemerwaard verschillende activiteiten voor mensen die meer willen weten over duurzaamheid of concreet hun steentje bij willen dragen aan een meer circulaire economie. Op 15 en 22 juni staan er een Repair Café en een Kledingruil op de agenda in de bibliotheek in Alkmaar Centrum.

Repair Café
Bibliotheek Kennemerwaard stelt de ruimte in de vestiging Alkmaar Centrum beschikbaar voor het Repair Café NME Alkmaar. Je kunt woensdag 15 juni binnenlopen met kapotte spullen waarna twee bedreven vrijwilligers van de organisatie er alles aan zullen doen deze voor je te repareren. Richtlijn voor het meebrengen van spullen is: je moet het (in je eentje) kunnen dragen. Inlopen kan van 17:00 tot 19:45 uur.

Kledingruil
Heb je nog kleding, gewassen en goed voor een volgende ronde? Vind je het leuk andere mensen te ontmoeten die ook van vintage shoppen houden of met duurzaamheid bezig zijn? Mannen- vrouwen of kinderitems, allemaal welkom. Na de succesvolle en gezellige ruilavond in april is het 22 juni weer tijd om te komen ruilen. Vanaf 17:00 uur tot 20:00 uur staan tafels en rekken voor je klaar om je kleding op uit te stallen. Onder het genot van een hapje en drankje. Kom langs en geef je eigen kleding door en ga zelf ook weer met wat moois naar huis.

Trashwalks op eigen gelegenheid

De bibliotheek heeft een groot aantal grijpers te leen om een rondje afval te rapen in onze mooie binnenstad. Nu de dagen weer lengen, het kwikt stijgt en daarmee de rommel in de straten en parken toeneemt, is dit voor veel mensen een aangename manier om te wandelen en tegelijk de stad mooier achter te laten. Op jezelf, of door aan te sluiten bij een van de Alkmaarse stadswandelingen. Kom gerust een grijper lenen, op vertoon van je biebpas!