ALKMAAR - De Vaandeldrager van Rembrandt heeft tijdens zijn verblijf in Stedelijk Museum Alkmaar in de maand juli bijna 15.000 bezoekers getrokken. Dat is meer dan een verdubbeling van het bezoekersaantal dat het museum gewoonlijk in deze maand behaalt. Iedere ochtend stond er een wachtrij voor het museum. Tijdens de gratis openstellingen op maandag kwamen opvallend veel inwoners uit de stad en de regio die nooit eerder in het museum waren geweest.


Directeur Patrick van Mil is blij met het succes: "Het was geweldig om te merken dat de provinciale campagne zo goed heeft uitgepakt. Naast de landelijke Museumkaarthouders die we altijd al trekken, kwamen er nu ook veel verblijfstoeristen uit de kuststreek en bezoekers uit Kennemerland, de Zaanstreek en West-Friesland naar Alkmaar. De terrassen zaten vol".

Volgend jaar hoopt Van Mil dit succes te herhalen. Dan organiseert Stedelijk Museum Alkmaar een tentoonstelling met schilderijen van Van Gogh en Cézanne en hun invloed op de Bergense School. "Dat wordt een prachtige expositie met topwerken uit binnen- en buitenlandse collecties. Laat de bezoekers dan maar weer komen. We hebben nu bewezen dat we dit kunnen".

De Vaandeldrager van Rembrandt vervolgt zijn tournee in augustus in het Drents Museum in Assen. De Vaandeldrager van de Alkmaarse meester Caesar van Everdingen, die afkomstig is uit een particuliere collectie en speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst aan het publiek kon worden getoond, blijft dit najaar nog enkele maanden in het museum te zien.

Verder is in Stedelijk Museum Alkmaar de lovend gerecenseerde tentoonstelling Rudi van de Wint, reis naar het oneindige nog te bewonderen t/m 30 oktober.