KOEDIJK - De provincie voert werkzaamheden uit aan de Rekervlotbrug, over het Noordhollandsch Kanaal, tussen Bergen en Koedijk.


Een deel van het wegdek wordt vernieuwd en belijning aangebracht. De brug is daarom afgesloten van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober. Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid. Voor de scheepvaart is er geen hinder tijdens de werkzaamheden.

Veel scholieren maken gebruik van de Rekervlotbrug om van en naar school te rijden. Om daar zo veel mogelijk rekening mee te houden en de hinder te beperken, vinden de werkzaamheden in de herfstvakantie plaats.

Omleiding

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Koedijkervlotbrug (zuidzijde) en via Schoorldam (noordzijde). De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven.

Werkzaamheden

Om te zorgen dat de weg veilig blijft, vervangt gebiedsaannemer BAM/Krinkels/Equans een deel van de oude slijtlaag door een nieuwe slijtlaag en brengt belijning aan op het hele wegdek. De werkzaamheden stonden eerder voor april 2023 gepland, maar konden toen niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden.