KOEDIJK - De provincie voert werkzaamheden uit aan de Rekervlotbrug om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de brug te vergroten.

In het verleden waren er regelmatig storingen aan de brug. Dat heeft te maken met de balans van de brug, waardoor onderdelen sneller slijten. Om dit te verhelpen is het nodig de brug over het Noordhollandsch Kanaal af te sluiten voor voetgangers en fietsers. Dat gebeurt van 15 tot en met 29 oktober 2022. Voor de scheepvaart is er geen hinder.

Omleiding

Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de afsluiting via de Oosterdijk en Kogendijk via de andere vlotbrug het kanaal oversteken en vice versa.

Naast recreanten maken veel scholieren gebruik van de Rekervlotbrug. Doordat de werkzaamheden deels plaatsvinden in de herfstvakantie en vanwege de kosten heeft de provincie ervoor gekozen geen tijdelijk pontje in te zetten tijdens de afsluiting van de brug.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid brug vergroten

Op 5 september is de aannemer gestart met het aanpassen van de balansconstructie van de brug. Dat moet ervoor zorgen dat onderdelen van de brug niet zo snel slijten. De werkzaamheden worden nu vervolgd. Van 15 tot en met 29 oktober werkt de aannemer aan de ombouw van de brug en wordt de brug (mechanisch) aangesloten. De verwachting is dat na deze werkzaamheden de brug minder vaak storing heeft en de betrouwbaarheid voor voetgangers en fietsers toeneemt.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) ofper e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Of kijk op de pagina over de Rekervlotbrug. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina.