KOEDIJK - De provincie Noord-Holland verwacht dat de reparaties aan de aangevaren Rekervlotbrug op zijn vroegst in december 2021 afgerond zijn.


Naar verwachting is de brug tussen Bergen en Koedijk dan weer te gebruiken voor voetgangers en fietsers. Om de hinder te beperken blijft de tijdelijke veerpont tot die tijd varen om voetgangers en fietsers het Noord-Hollands Kanaal over te laten steken.


Werkzaamheden

Het zwaar beschadigde vlot is 22 juni uit het water gehaald, zodat de gebiedsaannemer de onderkant van de brug beter kon inspecteren. De reparatie is complex en de onderdelen die beschadigd zijn, moeten speciaal voor de Rekervlotbrug worden gemaakt. Om deze reden is de brug op zijn vroegst in december weer te gebruiken.

Tijdelijke pont

De pont blijft varen op werkdagen van 7.30 uur tot 17.30 uur. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de provincie.

In voorjaar opnieuw werkzaamheden Rekervlotbrug

Voordat de Rekervlotbrug aangevaren werd, waren er regelmatig storingen aan de brug. Dat heeft te maken met de balans van de brug die voor overmatige slijtage zorgt. De provincie gaat dit probleem aanpakken en hoopt daarmee de betrouwbaarheid van de brug te vergroten. De werkzaamheden vinden naar verwachting in het voorjaar van 2022 plaats.

Schade aan de brug door aanvaring

Op 8 februari 2021 is de Rekervlotbrug aangevaren door een schip en sindsdien afgesloten. De schade is groot en vrijwel elk onderdeel van de brug heeft zichtbare schade. Er zit een scheur in 1 van de 2 vlotten. Het dek van de brug is gedeeltelijk los gescheurd. Het systeem dat de brug vlak voor het sluiten uitlijnt is beschadigd. Net als het grendelwerk, dat de 2 delen van de brug aan elkaar koppelt. En door de kracht van de aanvaring is ook de constructie die de vlotten aandrijft naar binnen geduwd. De reparatiewerkzaamheden zijn naar verwachting in december afgerond.

Meer informatie

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het servicepunt van de provincie via telefoonnummer: 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden? Volg dan de

regionale Facebookpagina