ALKMAAR - Ieder jaar stond de Roode Toren volop in het zicht op de Gewelfde Stenenbrug van Alkmaar. Zelden zie je zo’n mooi, opvallend gebouw in een stad. Met pijn in het hart concludeerden we dan ook dat dit imposante bouwwerk niet meer gerenoveerd kan worden. Toch bleek duurzaamheid ook in de 16e eeuw al hoog op de agenda te staan, want toen bleek dat we afscheid moesten nemen van de Roode Toren, ontstonden er al snel een nieuw plannen. Lees snel door voor meer informatie over de nieuwe attractie!

Van een groot bouwwerk komt natuurlijk ook veel materiaal. . Het bouwteam heeft hier dit jaar alweer een poppenkast én een Huys van Vermaeck van gebouwd. En zo volgt er nog meer in de komende jaren.

In het Huys van Vermaeck staan vier gave spellen en het huis is tevens het startpunt van het Pad van Vermaeck. Langs dit pad tot het eindpunt van de route staan 12 spellen voor jong en oud. Allemaal speciaal gemaakt voor Kaeskoppenstad en vaak met en knipoog naar Alkmaar. Wie wil er nu niet spelen met de Gaetenkaes, de Spinladder, met het verslavende Roode Toren spel of een kanon afschieten naar het Huys met de Koogel dat op zijn grondvesten trilt in een flipperkast van 3 meter lang?

Voor deelname aan de spellen betaal je in het Huys van Vermaeck 1 eurootje extra (per gezin), en de opbrengst hiervan gaat naar het goede doel.

Kassa!
Voor de ervaren Kaeskoppenstad-ganger popt nu misschien de vraag op waar de kassa dit jaar dan is? Scherp! Afgelopen jaren diende de Roode Toren namelijk als kassa. Dit jaar zal de kassa in de Waagtoren zijn. Als je al een kaartje hebt, kun je direct doorlopen naar de ingang van Kaeskoppenstad.

Kaarten zijn vanaf nu te koop via ww.kaeskoppenstad.nl. Tickets voor Kaeskoppenstad kosten voor volwassenen € 4,- (online) of € 5,- (aan de kassa). Voor kinderen tot en met 12 jaar kost Kaeskoppenstad € 1,50. Deze prijzen zijn exclusief € 1,50 administratiekosten per boeking (alleen online). Op 3, 4 en 5 juni is de kassa in de Waagtoren geopend.