ALKMAAR - Rabobank Alkmaar e.o. en Alkmaar Sport tekende een driejarige samenwerking op de 400-meterbaan van De Meent Bauerfeind. Met dit partnerschap stimuleren zij de activiteiten rondom de maatschappelijke thema’s ‘jongeren’, ‘vitaliteit’ en ‘circulaire economie’ in de regio Alkmaar.


“Op een duurzame samenwerking,” zo ondertekenden Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o. en Vincent Thijssen, directeur Alkmaar Sport, onlangs een driejarig partnerschap. De bank wil via dit partnerschap een aantal sporten en verenigingen een extra impuls geven. “Dit partnerschap bestaat uit meerdere pijlers waarmee we op sportief en maatschappelijk vlak verschil in de regio helpen maken,” aldus Ralph van Soomeren, directievoorzitter van Rabobank Alkmaar e.o.

Meidenvoetbal
De samenwerking maakt bijvoorbeeld extra aandacht in deze regio voor een snel groeiende sport als meidenvoetbal mogelijk. Thijssen: “Er voetballen in deze regio veel talentvolle meiden. We helpen met ons programma de verenigingen om deze talenten verder te ontwikkelen, zodat meer talenten een stap kunnen maken naar regionale trainingscentra of profclubs.” Ook worden via het partnerschap door gezamenlijk te organiseren sportkenniscafés verenigingen ondersteund in actuele thema’s als: gezonde(re) sportkantine, verduurzamen van verenigingen, sponsorwerving en financiën.

ICE Games
Daarnaast versterkt deze lokale samenwerking het landelijke partnerschap van Rabobank met de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB). Een groot deel van dit partnerschap is dan ook gerelateerd aan de schaatssport. Zo wordt Rabobank maatschappelijk partner van de ICE Games, een uniek beweegprogramma op het ijs en gratis toegankelijk voor alle basisschoolkinderen groepen 5 t/m 8 uit Alkmaar en omstreken. Inmiddels hebben al meer dan 8000 kinderen zich via de basisscholen ingeschreven voor dit Alkmaar Sport programma op De Meent Bauerfeind.

Van Soomeren: “Door dit partnerschap helpen we niet alleen heel veel jongeren in beweging te komen. Ook wordt op een mooie manier samen met Stadswerk072 het thema ‘circulaire economie’ onder de aandacht gebracht. Een thema waar we als Rabobank landelijk en in onze regio al het nodige in betekenen, maar waar we de komende jaren een extra impuls aan gaan geven. Het stimuleren van bewustzijn bij jongeren is daarvan een belangrijk onderdeel.”

Holland Sport
Rabobank Alkmaar e.o. gaat niet alleen de samenwerking aan met Alkmaar Sport maar ook met Holland Sport om ook landelijke projecten te stimuleren. Rabobank is o.a. partner van het landelijke initiatief IJSTIJD! Dat als doel heeft kinderen te leren hoe leuk schaatsen is. Het partnerschap met Holland Sport biedt mogelijkheden voor een uniek activatieprogramma richting personeel en relaties van de bank. Van Soomeren: “Ik hoorde al enthousiasme over de Rabobank Alkmaar MKB Curling Cup, diverse events met bekende schaatsers en een leuke aanbieding voor onze leden. Door dit partnerschap stimuleren we op een leuke manier vitaliteit bij medewerkers, leden en klanten van onze bank en pakken we tegelijkertijd onze maatschappelijke rol als coöperatieve bank.” Thijssen besluit: “Dit partnerschap met de Rabobank past bij de ambitie van Alkmaar Sport en Holland Sport. Samen brengen we op een duurzame wijze nóg meer mensen in beweging.”