ALKMAAR - Op dinsdag 11 oktober is het Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het uitkomen voor je seksuele voorkeur. Coming Out Day kan op allerlei manieren gevierd worden. Belangrijk is dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt en dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn. Bibliotheek Kennemerwaard, COC NHN en Boekhandel Stumpel hebben schrijfster Nadine Swagerman uitgenodigd om haar verhaal te vertellen. Op 11 oktober van 19.30 tot 20.30 uur in de bibliotheek in Alkmaar Centrum, (Gasthuisstraat 2).

Nadine Swagerman

Nadine Swagerman vertelt hoe zij als puber in de war raakte van een kus op tv. Hoe ze op zoek ging naar wie ze was en wat ze voelde, hoe eenzaam dat was, en hoe ze uiteindelijk de herkenning vond waar ze zo naar zocht. Ook spreekt ze over haar seksualiteit en vertelt ze over de tijd die het haar kostte om uit de kast te komen. Door haar eigen ervaringen schrijft ze nu boeken die ze toen graag had willen lezen. Boeken waarin (queer) jongeren zichzelf kunnen herkennen. Omdat ze weet hoe belangrijk die representatie is, en hoe lastig het kan zijn als die mist. Nadine Swagerman leest ook voor uit haar eigen werk. Onder andere uit de YA-roman ‘Aan de andere kant van geluk’.

Boektok!

Na het verhaal van Nadine Swagerman neemt Billy, beter bekend als @BillyLeest op TikTok het publiek mee in de wondere wereld van boekstagram en Boektok! Hierbij zal ze het hebben over de allerbeste queer boeken zoals de bekende Heartstopper serie. Boekhandel Stumpel verzorgt een boekenkraam vol queer boeken.

Aanmelden

Aanmelden kan op bknw.nl/agenda. De toegang is gratis. Deze avond is georganiseerd door Bibliotheek Kennmerwaard in samenwerking met COC NHN en Boekhandel Stumpel.