ALKMAAR - Online criminaliteit is de afgelopen jaren flink toegenomen. Internetcriminelen worden steeds creatiever en online oplichting is steeds lastiger te herkennen. Van jong tot oud, iedereen kan slachtoffer worden. De gemeente Alkmaar, Bibliotheek Kennemerwaard, SeniorWeb en de Rabobank willen inwoners daarom bewust maken van de gevaren die ze online lopen en tips geven om jezelf online te beschermen. Zij organiseren zaterdag 28 oktober van 11.00 tot 15.00 uur de informatiemarkt Online boeven de baas in de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2).

Informatiemarkt


In de bibliotheek kun je verschillende stands bezoeken. Hier kun je op informele en laagdrempelige wijze informatie halen, je laten informeren, vragen stellen en in gesprek gaan. Met deze informatie kun je maatregelen nemen tegen online criminaliteit. Zo loop je minder kans om slachtoffer van te worden van online criminaliteit. Er zijn stands van de gemeente, bibliotheek, SeniorWeb en de Rabobank. Deze organisaties zetten zich in voor het digitaal vaardiger en weerbaarder maken van burgers. Om 11.30 en 13.30 uur zal een slachtoffer van cybercrime haar verhaal doen, vertelt de Rabobank over de meest voorkomende vormen van cybercrime en worden er tips gegeven om je digitale deuren goed op slot te doen.

Wil jij ook online boeven de baas worden? Kom zaterdag 28 oktober (11.00 – 15.00 uur) naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2) en laat je informeren. Je kunt vrij binnenlopen.