ALKMAAR - Het Noordhollands Duinreservaat: dé plek voor vogels! De Egmond Wandel Marathon heeft tijdens de 17e editie op 25 en 26 januari 2020 een nieuw goed doel, namelijk: PWN. Gezien het duurzame karakter van het wandelevenement van organisator Le Champion sluit deze samenwerking goed op elkaar aan. De wandelaars kunnen bij inschrijving een vrijwillige donatie doen voor PWN, dat een vogelproject wil starten in het Noordhollands Duinreservaat, waar de wandelaars zich onder andere doorheen wanen in het laatste weekend van januari.


PWN wil zich graag inspannen voor de vogels in het duingebied, omdat deze uniek en onmisbaar zijn in het ecosysteem en zeker een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Het duinreservaat is een locatie waar veel bijzondere vogels komen voor voedsel en om te broeden. Door aantrekkelijke en gezonde locaties te creëren in het duingebied wil het PWN ervoor zorgen dat de vogels blijven terugkeren.


Verder is goede voorlichting en educatie over vogels hard nodig. PWN wil graag een vogelwandelroute maken in het Noordhollands Duinreservaat, inclusief vogelkijkschermen, een educatieprogramma voor kinderen en misschien zelfs een vogeltentoonstelling in Bezoekerscentrum De Hoep. Dergelijke projecten kunnen gerealiseerd worden dankzij de bijdrage van wandelaars van de Egmond Wandel Marathon. In samenwerking met Le Champion zorgt PWN voor watertappunten met vers drinkwater en voor een bewandelbare route.


Inschrijven

Inschrijven voor de 17e editie van de Egmond Wandel Marathon is t/m 13 januari 2020 mogelijk via www.egmondwandelmarathon.nl. Wandelaars kunnen kiezen of zij een of twee dagen mee willen wandelen, op welke dag zij de Noord- of Zuidroute gaan afleggen en hebben de keuze uit 10,5 of 21,1 km per dag.